değişik bir tat ENGİNAR tatlısı



ben yaptım ve yedim çok nefis ti..sizde deneyin..


Enginar tatlısı tarifi malzemeler: 2 adet enginar 2 adet elma 1 tatlı kaşığı limon suyu 2 su bardağı su 4 adet karanfil 12 çorba kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tarçın Bir kase iri iri dövülmüş ceviz Kaymak Taze nane 
Enginar tatlısı tarifi hazırlanışı:Önce enginarları tencereye alıp üzerine limon suyu su ve karanfil ekleyerek pişirin.25 dakika pişirdikten sonra suyunu süzüp tekrar tencereye alın.Bu sefer her bir enginarın ortasına 4 er çorba kaşığı toz şeker ekleyin yine yarısını geçecek kadar sıcak su ekleyin.Bu şekilde enginarlar tekrar pişerken sizde elmaları rendeleyin ve üzerine 2-3 çorba kaşığı toz şeker ekleyerek biraz pişirin.Ocaktan aldıktan sonra tarçın ve cevizi ekleyin.Bunu pişmekte olan enginarların ortasına yerleştirin.Enginarın pişip pişmediğini kürdan ile kontrol edin.Enginar pişince tencereden alın soğuduktan sonra üzerine kaymak koyarak servis edin.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dansın Tarihçesi, Türklerde Dans Kültürü ve Dans Türleri... Vals..Tango..Çarliston..ve diğerleri

Öğrenme Kuramcıları 1..Davranışçı Yaklaşım:SKİNNER' in Edimsel Koşullanma Kuramı...

HOMOSEKSÜELLİK (EŞCİNSELLİK)-BİSEKSÜELLİK-HETEROSEKSÜELLİK- Erkek ve Dişi farklılıkları