Dünyanın en gizli deneyleri-21-RUHUN AĞIRLIĞI 21 GR...





1907 yılında ABD’ li bir doktor hastalarının ölüm anında ve ölümden sonraki ağırlıklarının 21 gr hafiflediğini bu 21 gramlık hafiflemenin de ölüm anında bedeni terk eden ruh olduğunu iddia etmiştir. Ruhun ağırlığı söz konusu olmadığı için, İslam âlimleri bunun sadece ölüm anında halk arasında 'son nefes' olarak bilinen akciğerlerde depolanan havanın boşalmasından ibaret olduğunu söylerler. Çünkü boşalan havanın hacmi yaklaşık 210 cc. yani 21 gramdır. 


Haber Newyork Times gazetesinde yayımlanacak kadar önemliydi..11 mart 1907 de gazetede "Doktor ruhun ağırlığına inanıyor" başlığı ile Doktor Duncan MacDougall'ın tuhaf deneyinden söz ediyordu.
Doktor Duncan MacDougallpsişik fonksiyonlar, ölümden sonra varlığın ı koruyabiliyorsa yaşayan bedende belli bir yer kaplamış olmalıydı.Doktor Duncan MacDougall hassas bir terazi üretti.en uygun denekler hastalıkları yüzünden iyice zayıflamış, halsiz düşmüş, ölümleri kas hareketlerine bağlı olmayan kişilertercih edildi.çünkü terazi ancak böyle dengede kalabiliyordu.
örneğin akciğer iltihabı yüzünden ölenler,terazinin dengesini bozabilecek kadar mücadele edeceklerinden terazinin çalışmasını güçleştirebilirdi.Bu nedenle Doktor Duncan MacDougall tüberküloz hastaları gibi ölümü sakin geçiren hastaları tercih etti.Bu hastaları Cullis-Free Home Akciğer Tedavi Merkezinde buldu.
   Ölmekte olan ilk hastasını bir akşam 17.30 sularında ruh terazisine yatırdı.hasta 3 saat kırk dakika sonra son nefesini verdiğinde terazinin kolu duyabilir bir sesle yükseldi.Doktor teraziyi dengelemek için metal doların ağırlığından yararlandı.ve bunların ağırlığı 21 gr dı.Ağırlıkları 7,5-ile 37 kilo arasında değişen on beş köpek terazi üzerinde ölürken ağırlıklarında bir değişim olmadı..daha sonraki ölümlerde farklı değerler alındı.çoğunda ölçüm geçersiz sayıldı.bir çok kişi de ağırlık değişmedi, bazılarında önce düştü sonra yükseldi..ancak bu tür küçük aksaklıklar ruhun ağırlığını kanıtlayan bir araştırma sunmuş olduğu inancını sarsmadı...

Doktor Duncan MacDougall'ın ruh terazisi bilim dünyasında farklı görüşler doğurdu.Kimi meslektaşları deneylerini saçma bulurken diğerleri dokrorun zamanların en önemli buluşuna imza attığına inandı..

Konu ile ilgili Ertuğrul ÖZKÖK'ün hürriyet gazetesindeki yazısı aşağıdaki gibi...

İnsan ruhunun ağırlığı, tamı tamına 21 grammış.

Çok şaşırtıcı değil mi?

Ama hemen belirteyim. Bunlar benim bilgim değil. 

Amerika Birleşik Devletleri'nde yeni çıkan bir kitapta okuduklarım.

* * *Kitabın adı ‘‘Stiff’’.Alt başlığı da şöyle:

‘‘İnsan kadavralarının ilginç yaşamı.’’


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dansın Tarihçesi, Türklerde Dans Kültürü ve Dans Türleri... Vals..Tango..Çarliston..ve diğerleri

Hukuk Devleti Nedir - Hukuk Devleti Kavramı

HOMOSEKSÜELLİK (EŞCİNSELLİK)-BİSEKSÜELLİK-HETEROSEKSÜELLİK- Erkek ve Dişi farklılıkları