AKILLI ULAŞIM

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
  1. Trafik İzleme Sistemleri: Yüksek Hız Takip Sistemleri, Kırmızı Işık İhlalinin Tespiti, Otobüs Hattı Kontrolü, Bilet Gişesi Kontrol Sistemleri, Çift Saru Çizgi İhlali Kontrolü, Dönme Yasağı Kameraları, Birleşik Sistemler, Trafik Yoğunluğu Takibi, Çalıntı Araç Takibi, Güvenlik Uygulamaları, Otomatik Plaka Tanıma-Okuma)
  2. Gelişmiş Yolcu Bilgilendirme Sistemleri: Sürücülere gerçek zamanlı bilgi sağlanması; transit yollar, navigasyon bilgileri, tıkanıklık, kaza, hava, sis ve don durumu bilgileri gibi.
  3. Fiyatlandırma Sistemleri: Elektronik Ödeme Sistemleri, Tıkanıklığa Dayalı Fiyatlandırma, Ücretsiz Ekspres Hatlar, Katedilen Araç Miline bağlı Ücretlendirme Sistemleri
  4. Gelişmiş Ulaşım Yönetim Sistemleri: Akıllı Kavşak, Akıllı Durak, Dinamik Hız Yönetimi, Ulaşım Rotası Optimizasyonu
  5. Gelişmiş Toplu Taşıma Sistemleri: Vatandaşın otobüslerin varış saati, doluluğu, gideceği güzergahta gecikme olup olmayacağı hakkında gerçek zamanlı bilgilendirilebilmeleri
Akıllı Park Yerleri–Boş park alanı bulmak büyük şehirlerde genellikle güçtür. Akıllı çözümler park alanlarının optimize edilmesi için kullanılabilirler. Her bir park alanı, doluluk veya boşluk durumunu tespit eden bir sensörle donatılabilir. Veriler sürücülere en yakın park yerlerini ücretleriyle birlikte (alternatifler halinde) gerçek zamanlı olarak bildirmek için kullanılır ve bu şekilde park yeri bulmak için dolaşıp durmak ihtiyacı ortadan kalkar. Ayrıca eğer hiç boş park yeri yoksa sürücüler planlarını değiştirip başka seçeneklere (örneğin trafiğe sonra çıkmak, toplu taşıma) yönelme konusunda karar verebilirler.
Ofislerin ve ticari işletmelerin özel park yerleri çoğu kez kısıtlı süreler için, genellikle iş günlerinde ve mesai saatlerinde kullanılır. Bu saatler dışında ek park yerlerini akıllı çözümler kullanılarak, online bir rezervasyon sistemiyle kullanma potansiyeli bulunmaktadır. Bu durumda kamu-özel sektör ortaklığının yeni biçimleri, örneğin ticari işletmenin otoparkını akşamları ve hafta sonlarında tiyatro veya müze ziyaretçilerine açmak mümkün olabilir.
Yolculuk hizmetleri–Bu çözüm kullanılmayan araçların potansiyelinden yararlanmakta ve kişilerin ulaşım ihtiyacı olanlara yolculuk hizmetleri satması için dijital platformları ve akıllı uygulamaları kullanmaktadır. Bunun tipik örnekleri demir baş gerektirmeyen dijital platformları sayesinde devasa büyüme gösteren Uber ve Lyft’tir.
Kişiselleştirilmiş ulaşım bilgileri–Teknoloji ve veriler gerçek zamanlı ve tamamen kişiselleştirilmiş ulaşım yönlendirmeleri için kullanılabilir. Akıllı çözümler zaman planlarını ve toplu taşıma hakkında verileri birleştirerek en uygun seyahat şeklini bulmak için kullanırlar. Konuma duyarlı uygulamalar trene, otobüse veya metro istasyonuna mesafeyi ve yürüme süresini hesaplayarak kullanıcıya yürümeye başlamak için en uygun zamanhakkında bilgi verirler. Eğer kullanıcı güzergahı tanımıyorsa gerçek zamanlı navigasyon yönlendirmesi uygulama üzerinden sağlanır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dansın Tarihçesi, Türklerde Dans Kültürü ve Dans Türleri... Vals..Tango..Çarliston..ve diğerleri

Hukuk Devleti Nedir - Hukuk Devleti Kavramı

HOMOSEKSÜELLİK (EŞCİNSELLİK)-BİSEKSÜELLİK-HETEROSEKSÜELLİK- Erkek ve Dişi farklılıkları