akıllı çevre sistemlerinde bazı ülkeler

Japonya: Japonya’nın başkenti Tokyo’nun bir banliyösünde kurulan eko-kent “sıfır karbondioksit” üretilmektedir. Kentte bütün elektrik tüketimi için yüksek verimli cihazlar kullanılmaktadır. Sokak ve ev aydınlatmasında %100 LED ampul kullanılmaktadır. Evler hava durumuna göre ısıtılmakta ve soğutulmaktadır.
ABD: ABD’nin San Francisco kenti elektrik ihtiyacının yüzde 41’i yenilebilir kaynaklardan elde edilmektedir. LED ampullü akıllı sokak lambaları ile aydınlatma miktarı ve süresi optimumda tutulmaktadır. Akıllı şebeke sayesinde enerji sektöründe istihdam 10 yılda yüzde 130 arttığı ifade edilmektedir.
İsveç: İsveç’in başkenti Stockholm’de kimse olmadığında aydınlatma sistemlerini otomatik olarak kapatan enerji kontrol sistemlerini evlerine ve iş yerlerine yerleştirenlere vergi indirimi sağlanmaktadır.
Şili: Şili’nin başkenti Santiago’da binalarında güneş enerjisi sistemi olanlar ürettikleri fazla elektriği kent şebekesine satabilmektedir. Böylece alternatif enerji kaynakları özendirilmektedir.
Viyana: Viyana’lı mimarlar binalarda karbon tüketiminin azaltılması, şehir planlama ve ulaşımın kolaylaştırılması gibi konularda paydaş görevi üstleniyor ve belediyeyle işbirliği yapmaktadır.
Danimarka: Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da sokak lamba direkleri hava kirliliği ölçümlerinde de
kullanılmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dansın Tarihçesi, Türklerde Dans Kültürü ve Dans Türleri... Vals..Tango..Çarliston..ve diğerleri

Hukuk Devleti Nedir - Hukuk Devleti Kavramı

HOMOSEKSÜELLİK (EŞCİNSELLİK)-BİSEKSÜELLİK-HETEROSEKSÜELLİK- Erkek ve Dişi farklılıkları