GEÇİCİ BELLEK KAYBI-PSİKOJENİK AMNEZİ





Psikojenik geçici bellek kaybı,  disosiyatif durumdur. Bu bozukluk klinik olarak tanınır ve ani bellek kaybı ile beraberdir. Genellikle ağır stres yaratan durumlar örneğin; yakın bir aile üyesinin kaybı ile aniden oluşur. Hastalar çoğunlukla sağlıklıdırlar. Fakat isim, adres ile ilgili sorularına cevap veremezler. Bu kişiler habersiz olarak uzun mesafelere seyahat edebilirler ve sıklıkla otobüs veya tren istasyonlarında bulunurlar. Psikojenik geçici kaybında bellek, birkaç saat içinde düzelebilir veya düzelme haftalarca sürebilir. Hastalar, daha sonra sıklıkla disosiyasyon dönemi için amnestiktir.
Korsakoff sendromu adı verilen ve hem geçmişin unutulması hem de yeni hafıza oluşumunun engellenmesi durumunu tetikleyebiliyor. Hastalar hafızalarındaki boşlukları uydurma hikayelerle doldurup bunlara inanır hale geliyor.

Naomi Jacobs 2008’de 32 yaşında iken bir sabah uyandığında yaşamının son 17 yılını hatırlamaz halde bulur kendisini. Sanki bu yıllarda başına gelen uyuşturucu bağımlılığı, iflas ve evsizlik sorunları hafızasından kazınmıştı. Naomi'nin hatırladığı son şey, genç kızken ablasıyla paylaştığı ranzasında uyumaya gidip ertesi günkü Fransızca sınavını düşünmesiydi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dansın Tarihçesi, Türklerde Dans Kültürü ve Dans Türleri... Vals..Tango..Çarliston..ve diğerleri

Hukuk Devleti Nedir - Hukuk Devleti Kavramı

HOMOSEKSÜELLİK (EŞCİNSELLİK)-BİSEKSÜELLİK-HETEROSEKSÜELLİK- Erkek ve Dişi farklılıkları