hayattan zevk almayı sağlayan SERATONİN hormonu







     Hormon, Yunanca kökenden gelmektedir; yani uyarmak, canlandırmak anlamındadır. İç salgı bezlerinden kana geçen ve organların işlemesini düzenleyen seratonin, kortizol, dopamin, endorfin, nor adrenalin, adrenalin, insülin, tiroksin vb. fizyolojik etkisi olan yapılardır..

   Seratonin, en çok kanamalarda kanama durdurucu özelliği olan trombosit yapılarında  bulunur. Seratonin halk arasında mutluluk hormonu olarak adlandırılır. Seratonini yüksek insanlar hayttan zevk alan, kaygısı az, huzurlu bireylerdir.Bugün anksiyete bozukluğu ve depresyonun sebebi seratoninin azlığıdır.

    seratonin beyin deki sinapslarda biriktirilerek depresyon çözümlemeye çalışılmaktadır.bu da antidepresanlar ile yapılmaktadır.

  Depresyon, seratonin ve nor adrenalinin  sinapslarda azalması suretiyle kişinin depresyona girdiği, anti-depresanlar ile seratonin miktarı artırılmak suretiyle depresyondan çıkıldığı iddiası şuan işlevsiz kalmış olup,  aslında anti depresanların nöral ağları arttırdığı anlaşılmıştır.

  Seratonin, VMAT pompası vasıtasıyla alıp kullanılmaktadır.Bu nedenle VMAT pompasına sahip bireylerde seratonin nöron keseceğine daha başarılı bir şekilde taşınır, bu durum kişileri, huzurlu, uyumlu, inançlı ve mutlu bireyler yapar o nedenle "tanrı geni" seratonin değil "VMAT2"   genidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dansın Tarihçesi, Türklerde Dans Kültürü ve Dans Türleri... Vals..Tango..Çarliston..ve diğerleri

Hukuk Devleti Nedir - Hukuk Devleti Kavramı

HOMOSEKSÜELLİK (EŞCİNSELLİK)-BİSEKSÜELLİK-HETEROSEKSÜELLİK- Erkek ve Dişi farklılıkları