Bağımlılık-BONZAİ REZALETİ






        Bonzai, kanabisin kimyasal yapısını birebir taklit eden sentetik "kanabioid"tir.

     Yan Etkileri:Sadece beyindeki nöronlarda tahribat yaratmakla kalmaz, bütün vücuttaki damar duvarlarındada yıkıma neden olur. sağlıklı bireylerde damar içleri pürüzsüz dür. bu yüzey endotel yapı olarak adlandırılır, bonzai bu düz yapıyı bozarak pürüzlü hale getirir ve bu yapıda kan pıhtılaşması ve damar tıkanıklığı yaratır.kalp krizi, böbrek yetmezliği ve birçok ölümcül probleme yol açar. Bonzai kullanan birinin ömrü, diğer bağımlılık türlerinde görülen nevrotik ve  psikotik bozukluklarla mücadele edecek kadar uzun değildir. Bonzai kullanan biri iç organ harabiyeti yüzünden hızlıca ölür.

     Bağımlılık yapanlar dahil her türlü ilaç beyinde üç farklı şekilde etki gösterir.
1. etki: nöronlardan nörotransmitterlerin salınımını sağlar.amfetamin ve efedrin grubu böyledir.
2.etki:salınan nörotranmitter normal şartlarda nöronlar tarafından geri alınır. örneğin SSRI grubu ilaçlar geri alımı engeller, bu şekilde geri alınmayan nörotransmitterler sinapsta birikir.
3.etki:reseptörleri uyarmaktadır.reseptörleri uyaran maddelere morfin ve kokain örnek verilebilir.

    Nöranal aktiviteyi etkileyen yukarıda sayılan ilaçlar, aşırı miktarda kullanıldığında nöron uyarılmasını sağlayan sodyum kanaları kapanır. nöronlar uyarılmadığında kişi komaya girer. Diğer ilaçların doz aşımında ortaya çıkan bu etki, bonzai kullanımında süratli ve daha kuvvetli bir şekilde ortaya çıkar.

     Tek bir bonzai çeşidi yoktur.150 den fazla sentetik bonzai bulunmaktadır.merdiven altı üretildiğinden bir bonzai diğerine benzemez.bu da bonzai değil bonzailerin var olduğu ve yaratılabilecek tahribatın önceden bilinememesi demektir.
   
     Çok hızlı olarak, başta beyin hücrelerindeki tahribat ile robotik bir insan yaratan, tüm vücudu tahribata sokan, çok hızlı ölüme götüren bonzai sentetik maddesinden uzak duralım...


    Hayat böyle harcanacak  kadar uzun değil...........


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dansın Tarihçesi, Türklerde Dans Kültürü ve Dans Türleri... Vals..Tango..Çarliston..ve diğerleri

Hukuk Devleti Nedir - Hukuk Devleti Kavramı

HOMOSEKSÜELLİK (EŞCİNSELLİK)-BİSEKSÜELLİK-HETEROSEKSÜELLİK- Erkek ve Dişi farklılıkları