KİŞİLİK BOZUKLUĞU """PSİKOPAT""""SOSYOPAT""""




NOT I AM CRAZY.I AM PSYCHOPATH.......

    Üzerine var olan bir tanımı olmasada genellikle" Sosyopat" yada "antisosyal Kişilik Bozukluğu" olarak tanımlanabilir. Toplumsal normlara uyum göstermediklerinden, yazılı kurallarla başı her zaman derde girer.Madde kullanan, sürekli kavga eden, kendine ve çevresine zarar veren kişiler bu tanım çerçevesindedir....

    Normal birey ile psikopat birine, yaralı bir insan resmi gösterilmiş, Normal kişi beyninde empati yeteneği gösteren prefrontal korteks ile korku bölgesi olan AMİGDALA nın aktif olduğu, psikopat beyninde ise resme hiç bir tepki göstermedikleri ve beynin hiç bir bölgesinin aktif olmadığı görülmüştür....
Psikopatlar, bir tür beyin körlüğü ile malüldürler..

  Bir soru PSİKOPAT OLMAK BİR SONUÇ MU???NEDEN Mİ?  psikopat olmak bir SONUÇTUR...

   İkinci soru: SUÇLU OLUNUR MU? SUÇLU DOĞULUR MU? 
   
   Suça eğilimin genetik olduğu gerçek, ancak beynimizde bulunan MAO adlı enzim. seratonin, dopamin ve norepinefrin in yıkımından sorumludur. Bir hadise karşısında aniden öfkelenen birinde  dopamin, seratonin ve norepinefrin aniden salgılanır. MAO enzimi, salınan bu enzimleri tedrici bir şekilde yıkar ve kişi sakinleşir. Enzimleri yavaş yada hızlı yıkımı MAO da tür olarak genetiktir. Psikopatlarda bu MAO enzimi olmadığından yıkım hiç olmayabilir yada çok yavaş olarak gerçekleşir. Dolayısıyla suça yatkınlık genetik olarak taşınabilir.

  Duygu ve düşüncelerimizden sorumlu amigdala ve prefrontal korteks çocukluk çağında gelişmektedir. Anne karnında iken yoğun strese maruz kalan bebeklerin bu bölgeleri daha az gelişir.

   Testesteron hormonu ile de böyle bir ilişki söz konusudur. Testesteronu yüksek kişiler daha baskın karakterlidir. ve suça eğilimlidirler. Östrojen ise beyni strese karşı koruyan bir kalkan görevi görür o nedenle psikopat ve suça eğilim ile otizm vakaları erkeklerde daha yüksek oranda görülür.

   Ayrıca, kas yapmak için kullanılan testesteron hormonu kişinin amigdala ve prefrontal korteksinde harabiyete neden olmaktadır. Ayrıca uzun testestetron kullanımı,karaciğer yağlanması, siroz ve karaciğer kanserine yakalanma riskini arttırıyor.

Psikopatların 10 temel özelliği,
1- Kanunları, kurallar ve toplum değerlerini hiçe saymak,
2-başkalarının hakkını ihlal etmek,
3-Empati kuramamak,
4-Hatalarını kabul etmemek,
5-Aniden beliren saldırganlık,
6-Hissetmediği halde duygusallaşmış rolü yapmak,
7-Suç işleyeceği zaman çok önceden zekice planlar yapmak, kendi gibi lerle ekipleşmek,
8-Kinci ve intikamcı olmak,
9-Doğa ve hayvan sevmemek fırsat bulduğunda direkt ve dolaylı yoldan zarar vermek,
10 Kendine göre kurallar oluşturmak, çevresindekileirn uyması için baskıda bulunmak, 



   Tedavi: Psikiyatrik bozuklukların üstesinden nasıl geleceğiz.  çocukluk çağında 10 saatlik bir terapi ile tedavi mümkün iken, yetişkinlikte bu süre dramatik bir şekilde uzar.Tedavi amigdala ve prefrontal korteksin tahribatına bağlı olarak değişir.Dolaysıyla bazı vakaları tedavi etmek neredeyse imkansızdır. Yurtdışında pskikopat kişileirin tedavisinde "kastrasyon" yani "hadım etme" yöntemi kullanılır. bunun sebebi testesteronun sebep olduğu harabiyete mani olmaktır. Cinsel suçlarda, insanlarda kastrasyon yöntemi kullanıldığıda cinsel aktivite %20 oranında azalır. o yüzden çokta iyi sonuçlar alınmayabilir.

P



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dansın Tarihçesi, Türklerde Dans Kültürü ve Dans Türleri... Vals..Tango..Çarliston..ve diğerleri

Hukuk Devleti Nedir - Hukuk Devleti Kavramı

HOMOSEKSÜELLİK (EŞCİNSELLİK)-BİSEKSÜELLİK-HETEROSEKSÜELLİK- Erkek ve Dişi farklılıkları